Novi krediti za vojvođanske poljoprivrednike

Bez autora
Feb 03 2013

Poljoprivrednici u Vojvodini moći će da konkurišu za dodelu kredita za pet kreditnih linija Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede. Od 3. februara, u okviru novog prolećnog ciklusa, krediti će biti dodeljeni za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje, plastenika i staklenika, pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i opreme u vinogradarstvu, te za kupovinu nove poljoprivredne mehanizacije. Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo saopštio je da će i ove godine biti nastavljena tendencija smanjivanja kamatne stope, koja će se kretati od jedan do dva posto na godišnjem nivou. Krediti za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje biće odobravani sa najnižom kamatnom stopom od jedan posto, dok je za ostale kredite predviđena stopa od dva posto na godišnjem nivou.

Novi krediti za vojvođanske poljoprivrednikePoljoprivrednici u Vojvodini moći će da konkurišu za dodelu kredita za pet kreditnih linija Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, najavljeno je na konferenciji za medije u Vladi Vojvodine.

Od 3. februara, u okviru novog prolećnog ciklusa, krediti će biti dodeljeni za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje, plastenika i staklenika, pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i opreme u vinogradarstvu, te za kupovinu nove poljoprivredne mehanizacije.

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo saopštio je da će i ove godine biti nastavljena tendencija smanjivanja kamatne stope, koja će se kretati od jedan do dva posto na godišnjem nivou.

Krediti za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje biće odobravani sa najnižom kamatnom stopom od jedan posto, dok je za ostale kredite predviđena stopa od dva posto na godišnjem nivou. Ukupan budžet predviđen za ovaj kreditni ciklus iznosi 950.000 evra. Najviše sredstava, 400.000 evra, biće usmereno za nabavku nove mehanizacije, a za sisteme za navodnjavanje predviđeno je 300.000 evra.

Konkurs za nabavku nove mehanizacije, vinogradarstvo i pčelarstvo trajaće do 3. marta, dok će konkurs za nabavku sistema za navodnjavanje, staklenika i plastenika trajati dok se ne iskoriste predviđena sredstva.

Detaljnije informacije o novim kreditnim linijama i potrebnoj konkursnoj dokumentaciji, zainteresovani mogu pronaći ovde

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik